H&M:s VD årets mottagare av Fairness Award
Vd Karl-Johan Persson är en av årets mottagare av Fairness Award. H&M:s arbete för att förbättra situationen för textilarbetare runtom i världen belönas av The Global Fairness Initiative. Priset delades ut vid en ceremoni i Washington den 24 november.
H&M:s vision att alla textilarbetare ska kunna leva på sin lön uppmärksammas. Likaså företagets strategi för rättvisa levnadslöner, vilken beskrivs som en betydelsefull åtgärd som inte bara påverkar arbetarna hos H&M:s leverantörer utan hela textilindustrin.
”Karl-Johan Perssons och H&M:s arbete har visat prov på starkt ledarskap och innovation när det gäller utmaningar för fattiga arbetare och marginaliserade samhällen runtom i världen”, konstaterar Karen Tramontano, grundare av och ordförande för Global Fairness Initiative.
The Global Fairness Initiative arbetar för att främja en rättvis och hållbar ekonomisk utveckling. Genom att uppmärksamma och belöna individer som på olika sätt arbetar mot samma mål hoppas de kunna inspirera till framväxten av en ny generation ledare med samma fokus.
”Jag är mycket hedrad att Global Fairness Initiative väljer att uppmärksamma H&M:s insatser för en positiv utveckling för fattiga länder. Jag ser utmärkelsen som en hyllning till hela H&M och alla våra medarbetare runt om i världen som tillsammans arbetar för att skapa en mer hållbar framtid”, säger Karl-Johan Persson.
Årets Fairness Award går även till Robert B. Zoellick, ordförande för Goldman Sachs’ International Advisors och tidigare president för Världsbanken (2007-2012), samt Nani Zulminarni, PEKKA, som organiserar fattiga kvinnor i tidigare konfliktområden. Hillary Clinton, f.d. utrikesminister i USA, och Tarja Halonen, f.d. president i Finland, har tidigare år tagit emot samma pris.
Om “The Global Fairness Initiative”:
The Global Fairness Initiative är en ideell internationell organisation som arbetar för att främja en rättvis och hållbar ekonomisk utveckling. Målsättningen är att skapa ekonomiska möjligheter och ökad säkerhet för världens fattigaste arbetare i Afrika, Asien och Latinamerika.