Nyhetsartikel

Fashion Media Update: exklusiv intervju med Isabel Marant, ny David Beckham-kampanj och de senaste modetrenderna inför julen

Fashion Media Update – Winter 2013

Exklusiv intervju: Isabel Marant berättar om samarbetet med H&M

Isabel Marants kollektion för H&M är en av årets stora modehändelser. Här berättar hon själv om kollektionen hon designat.

Isabel om H&M-kollektionen: ”Jag designar för kvinnor i alla åldrar – och nu för första gången även för män. Mina killkompisar har länge bett mig att designa herrplagg och när H&M föreslog att jag skulle göra en herrkollektion kändes det som att det var rätt tillfälle. Jag känner ofta på mig vad som kommer att sälja. Jag vet inte hur, men det brukar alltid stämma. Och precis den känslan har jag när det gäller min kollektion för H&M.”

Isabel om butikslanseringen: ”Efter sex månaders hårt arbete känns det otroligt kul när kläderna äntligen kommer till butikerna. Lanseringen sker samtidigt i hela världen, vilket gör det extra spännande. Kollektionen jag har designat för H&M är inspirerade av mina egna favoritplagg från mina tidigare säsonger och jag har verkligen lagt ner min själ i dem. Jag hoppas att H&M:s kunder kommer att gilla resultatet.”

Isabel om att designa kollektionen: ”Hela projektet har präglats av en fantastisk entusiasm och en genuin kärlek till mode som vi delar med H&M-teamet. Det är första gången jag har skapat en kollektion i en så stor skala för en så bred publik och det ska verkligen bli spännande att se hur den tas emot. Jag designar för alla och min filosofi är att skapa plagg som kvinnor verkligen vill bära i sin vardag, därför passade samarbetet med H&M perfekt.”

Glamour och omtanke på H&M i jul

Årets julkampanj på H&M bjuder in hela familjen till en storslagen julfest. Modellerna Christy Turlington, Doutzen Kroes, Liu Wen och Sean O’Pry visar upp säsongens mode på H&M som består av allt från glamourösa festplagg till lediga vardagsplagg. I samarbete med WaterAid erbjuder H&M även möjligheten att köpa presentkort där man donerar pengar till WaterAids arbete med att bland annat att tillhandahålla rent vatten, sanitet och hygien till människor i Bangladesh.

Det senaste från David Beckhams Bodywear-kollektion

Inför julen går en ny David Beckham Bodywear-kampanj upp som visar nya plagg perfekta att ha i vinter. Nytt för säsongen är en huvtröja, pyjamasbyxor och en mössa som är tillverkade i merinoull samt uppdaterade tröjor och långkalsonger som kommer i nya färger.  ” ”Nyheterna i min H&M Bodywear-kollektion är den perfekta gåvan för många män inför årets julsäsong”, säger David.

Designerna väljer ut sina favoritplagg för säsongen

Det är lätt att vara snygg den här säsongen på H&M, oavsett om man går på fest eller spenderar sin ledighet tillsammans med familj och vänner. Ann-Sofie Johansson och Andreas Löwenstam väljer här ut sina favoriter för varje tillfälle.

DAM

”Den här säsongen fokuserar vi på lätta och lediga kläder, partyplagg och glamour med en ny twist”, säger H&M:s designchef Ann-Sofie Johansson.

SMOKINGJACKA: ”Den här jackan är min favorit – den passar till allt från klänning eller romantisk blus och skinnbyxor för en rockigare känsla.”

”DEN LILLA SVARTA”: ”Den svarta klänningen med spetsdetaljer är ett perfekt festplagg som passar vid flera olika tillställningar.”

RÖD LÅNGKLÄNNING: ”Jag älskar den här dramatiska ärmlösa klänningen som går ända ner till golvet, men ändå är böljande skir. Den har en modern elegans som känns helt rätt i jul.”

OVERSIZED STICKADE PLAGG: ”Den stora tröjan är ett måste i vinter. Den är jättesnygg till en tunn skjorta för en mer uppklädd look, men passar lika bra vid ledigare tillfällen.”

ROMANTISK BLUS: ”Tänk att ett plagg som är så bekvämt kan se så sofistikerat ut. Den här romantiska blusen kan bäras hela julhelgen.”

HERR

”Klä upp dig i jul – välj en skarp och skräddad look, en modern stickad tröja eller plagg med attityd”, säger Andreas Löwenstam, designchef för herrkollektionerna på H&M.

SMOKINGJACKA: ”Den nya smokingjackan ger ett omedelbart lyft och borde finnas i var mans garderob, speciellt till jul och nyår.”

MODERNA STICKADE PLAGG: ”De här stickade plaggen känns helt rätt i vinter med sina traditionella mönster och texturer i ny, modern tappning. De fungerar även perfekt till smoking.”

SKJORTOR MED KONTRASTER: ”Svart skjorta med vita detaljer eller vit skjorta med svarta detaljer – båda är supersnygga och kan bäras utan kavaj.”

FLANELLSKJORTA: ”Flanellskjortan ligger verkligen rätt i tiden just nu. De här borstade skjortorna passar perfekt in i säsongens nya stil.”

CARDIGAN MED DUFFELKNAPPAR: ”Den här grovstickade koftan passar lika bra för en solig vinterpromenad som för en trevlig hemmakväll med vännerna.”