Pressrelease

Fashion Media Update – Höstens modenyheter 2010

Höstens mode

På H&M handlar höstens mode om personlig stil med stickat, skräddat, mjuka volymer och lekfulla accessoarer som hjälper till att förstärka den individuella stilen. Den skarpt skurna blazern eller ett par ullbyxor i salt och peppar-mönster är exempel på plagg som speglar en trend som med fördel kan mjukas upp med en angoracardigan, en spetstopp eller en blus med volanger framtill. En oversize-cardigan är perfekt att svepa in sig i, gärna över en jeansskjorta och till det det en kamelfärgad kappa. Accessoarer som en mössa i fuskpäls, ett läderbälte med knutar och stövlar med snörning ger en komplett look.

För männen ligger fokus på uppdaterade och omarbetade klassiker som skapar en helt ny känsla. Den skarpa silhuetten hos en rock i ull eller ytbehandlad bomull får traditionella plagg att kännas nya, och det gäller även de viktigaste skräddade plaggen: kostymen, blazern, västen och byxan. Kombinationsmöjligheterna är många – matcha med rustika plagg som en uniformsjacka, en rutig skjorta till det och en cardigan som är tillräckligt grovstickad för att bäras som jacka. Komplettera med en stickad tubhalsduk och stoppa in byxorna i ett par grova boots för att uppdatera klassikerna för 2000-talet.

En ny kollektion med partyklänningar för årets alla fester

Idag är den perfekta klänningen en lika viktig del av garderoben som ett par jeans eller höga klackar och därför släpper H&M i september en ny begränsad kollektion med klänningar för säsongens alla fester. Kollektionen består av tjugo plagg och kommer att bjuda på glamorösa klänningar med attityd, där draperingar och skärningar framhäver ben och rygg. Debutkollektionen – som går i svart, guld och grönskimrande silver – bjuder på mängder av chiffongvolanger och draperingar, metallicpärlor och fransar. Det är den här typen av plagg som gör en garderob unik och under våren/sommaren 2011 kommer det att släppas tre nya begränsade klänningskollektioner.

Denim – nyckelplagg i höstens garderob

Denimplaggen är en viktig del av höstens look och tyngdpunkten ligger på den klassiska femficksmodellen, med olika passformer och ytbehandlingar som uttryck för det personliga. För dam finns både modeller med pojkvänslook och smala jeans i bland annat superstretchmaterial. Jeansshortsen följer med som ett viktigt plagg även på hösten, och bland de olika modellerna sticker de vida avklippta shortsen med pojkvänslook ut. Det finns även jeansjackor och jeansblusar, antingen med smal westerninspirerad silhuett eller vidare modeller som ser ut att vara hämtade från pojkvännens garderob.

För herr tar den obehandlade denimen ett steg framåt vid sidan av de tvättade jeansen, allt för att maximera valmöjligheterna. Kollektionen innehåller också smala morotsjeans och moderna funktionsinspirerade modeller i olika typer av ytbehandlad denim. Skjortan är ett annat nyckelplagg, där urtvättade arbetsskjortor, prydliga chambrayskjortor och klassiska westernvarianter får sällskap av khakigröna modeller med praktiska detaljer.

För barn är det denim från topp till tå som gäller den här säsongen, med mörkare tvättar och svart och grått för en rockig känsla.

 Ann-Sofie Johanssons favoriter

H&M:s designchef Ann-Sofie Johansson tipsar om alla nyckelplagg som kommer till butikerna i höst. ”Ponchon känns ny den här säsongen. Bär den till smala stretchbyxor i skinn eller till pennkjol och vid silkesmjuk blus och kanske ett par högklackade stövlar för en chic och avslappnad look”, säger Ann-Sofie.

”Den här säsongen handlar det verkligen om att experimentera med nya idéer”, menar Ann-Sofie vidare. ”Vintershorts i ull är ett perfekt alternativ till minikjol, antingen till en snygg blus och höga klackar för en uppklädd look eller mer avslappnat till en oversize-tröja och grova tights och stövlar”, fortsätter hon. ”En annan nyhet är att accessoarerna tar ett steg fram och enorma halsband är ett perfekt sätt att uppdatera sin look i höst. Bär flera stycken till kvinnliga blusar och klänningar eller en vanlig tröja – stilmixen är höstens nyckeltrend!” Och Ann-Sofie bjuder på ett sista tips: ”Min favoritjacka är pilotjackan”, säger hon. ”Den passar till allt och kan bäras vid alla tillfällen.”

När det gäller herrplaggen har Ann-Sofie några absoluta favoriter som får höstgarderoben att lyfta. ”En uniformsrock ger den här säsongen en uppdaterad look”, säger hon. ”Den kan bäras med en grov scarf och kraftiga boots för en cool och avslappnad stil. Det är en mix av traditionella plagg och nya klassiker som gäller för männen den här säsongen. Tweedblazern är ett annat pålitligt basplagg som kombineras med jeans och stickat för en 1980-talsinspirerad känsla”, säger Ann-Sofie.

Ännu mer mode med H&M:s nya iPhone-applikation

Den 19 augusti lanserar H&M sin iPhone-applikation, exklusivt tillgänglig genom iTunes och Apples App Store. Där kan man ladda ner programmet för att se vad som finns i butikerna just nu, kolla in de senaste kampanjerna och få nyheter från H&M. Det går också att ta reda på exakt var närmaste butik finns – oavsett var i världen man befinner sig. Det är lätt att bli interaktiv med Mitt H&M, som innehåller önskelistor och erbjudanden, och att dela med sig av det allra senaste genom Facebook och e-post. Det kommer fler spännande funktioner framöver, och med den nya iPhone-applikationen kommer det att kännas som att man alltid har H&M i närheten!

För att se den digitala versionen av Fashion Media Update klicka här 

För mer information kontakta H&M:s presservice:
E-post: mediarelations@hm.com
Telefon: 08-796 53 00