Nyhetsartikel

Fashion Media Update januari 2014

Lansering av nya sportkollektioner, månadens Conscious-plagg och H&M Studio

Go Gold – en exklusiv kollektion inspirerad av den svenska OS-truppens outfits

Som komplement till plaggen som H&M har designat tillsammans med det svenska OS-teamet inför de olympiska vinterspelen i Sotji 2014 lanseras en specialkollektion med inspiration från den svenska OS-garderoben.

Kollektionen innehåller funktionella sport- och fritidsplagg som passar att bäras lager på lager. Utvalda plagg ur kollektionen har också testats av den svenska OS-truppen. Tonvikten ligger på funktion med tunna dunjackor, löparjackor i material som andas och snabbtorkande underställ. Kollektionen innehåller också en vändbar dunjacka med rundad silhuett för dam och en ny sportig dunjacka för män. Det finns även skor och accessoarer som ryggsäckar och solglasögon.

”Med dessa plagg får våra kunder chansen att dela OS-looken, som är inspirerad av den garderob som H&M har tagit fram tillsammans med den svenska OS-truppen. Plaggen är inte bara funktionella utan också trendiga – en perfekt kollektion för vintersäsongen”, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ designchef på H&M.

”Den svenska OS-truppen gillar verkligen H&M:s snygga och funktionella plagg som skapats inför Sotji 2014. Med den här kollektionen har vi möjlighet att dela OS-looken med våra supportrar – och så känns det extra kul att vi har fått komma med våra synpunkter under designprocessen”, säger simmaren och OS-medaljören Therese Alshammar.

I samband med lanseringen av OS-kollektionen kommer H&M i Sverige att för första gången öppna en pop up-butik på Stockholm Arlanda Airport. Den 17:e januari kl. 12.00 invigs den tillfälliga butiken som kommer att sälja OS-kollektionen samt H&M:s utökade sportsortiment.

Ny tenniskollektion inspirerad av Tomas Berdychs tävlingsplagg under Australian Open

I samband med Australian Open har H&M Sport skapat en ny tenniskollektion som är inspirerad av tennisstjärnan Tomas Berdych och de plagg han kommer att bära under mästerskapen. Tomas, som är en av världens bästa tennisspelare, har tillsammans med H&M designat en kollektion med stort fokus på funktion och kvalitet. Toppar är blockfärgade och randiga i marin retrostil. Tennisshortsen är tillverkade i ett lätt, snabbtorkande material som andas och ger full flexibilitet, och har praktiska meshfodrade bollfickor. Kollektionen kommer att finnas i H&M:s butiker världen över samt online i början av januari.

Beckham introducerar Bodywear-kollektion för pojkar

I februari utökar David Beckham sin Bodywear-kollektion på H&M med en serie plagg för pojkar. Kollektionen består av miniversioner av Beckhams nya vårkollektion för män som lanseras samtidigt där fokus som alltid är på passform och komfort.  I kollektionen ingår långärmade farfarströjor med breda ränder och smalrandiga linnen, långkalsonger och boxershorts.  De finns även ett par grå pyjamasshorts i trikå som har tydliga influenser från klassiska sportplagg.

Kollektionen lanseras i butik och online den 30 januari.

H&M är tillbaka på catwalken i Paris med H&M Studio

Den 26:e februari är H&M tillbaka på catwalken i Paris med kollektionen som fått det nya namnet H&M Studio. Den är skapad av ett dedikerat designteam på H&M och innehåller säsongens modenyheter och signaturplagg för höst/vinter 2014. Under Paris modevecka kommer H&M Studio att visas för den globala modeeliten och för hela världen via livesändning på hm.com.

”Det är väldigt roligt att få visa H&M Studio på Paris modevecka, och att presentera säsongens nyckeltrender, samlade i en kollektion. H&M Studio handlar om vår kärlek för mode, som är grunden till allt vi gör”, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ designchef på H&M.

En försmak av våren med sportiga och feminina Conscious-plagg

Sportigt och romantiskt är ledorden för en ny serie Conscious-plagg, som tillverkas av mer hållbara material. Former och rörelser från dans är inspirationskällan till de här plaggen, som kommer att finnas i butik och online från mitten av februari:

BH-TOPP: En sportig och användbar grå topp tillverkad av 100 procent Monocel®, en ny typ av bambufiber som känns precis som bomull. Materialet används nu för första gången i H&M Conscious-plagg.

TRÖJA: Blekrosa tillverkad av återvunnen polyester och elastan.

V-RINGAD T-SHIRT: Gråmelerad topp i 100 procent ekologisk bomull.

BYXOR: Tillverkade i ekologisk bomullsfrotté.

SWINGKJOL: Klockad kjol tillverkad av återvunnen polyester och elastan.

TOPP: Kortärmad stickad topp av ull och Tencel®.

VOLANGTOPP: Vit volangtopp med T-shirtärm i stretch, tillverkad av återvunnen polyester.

VIDA BYXOR: Trikåbyxor av svart Tencel®.