Pressrelease

Fashion media update – modenyheter våren 2011

Conscious Collection visas av modellerna Natasha Poly och Abbey Lee

Det här är en av H&M:s viktigaste nya kollektioner – ett urval av mer hållbart mode med namnet Conscious, som visar vad man kan göra med grönare material. Denna kollektion kommer till butikerna i mitten av april och lanseras genom en kampanj som fotograferats av Sölve Sundsbo, med modellerna Abbey Lee och Natasha Poly samt Clement Chabernaud och Ben Hill i nyckelplagg ur den helvita kollektionen. För kvinnor är det den 70-tals romantiska stilen med en mix av spets, virkat och Broderie Anglaise som gäller. För männen erbjuder Conscious moderna basplagg som fungerar såväl vår som sommar. I kollektionen ingår även en väska av ekologisk bomull som säljs till förmån för H&M:s projekt med UNICEF, All for Children, vilka skyddar barns rättigheter i bomullsproducerande områden i Indien.

Klicka här för att se backstagematerial från kampanjplåtningen och intervjuer med Emily Zak från Vouge UK, Catarina Midby från H&M samt Dilys Williams från London College of Fashion.

Jet-set glamour i sommar

Att planera och drömma om den efterlängtade sommarsemestern kan vara nästan lika bra som verkligheten. H&M erbjuder en dos av semesterglamour i utvalda butiker redan från den 31 mars. En kollektion som är sportigt chic och symboliserar idén om livet på Rivieran. Det är moderna versioner av lyxklassiker som böljande långklänningar, draperade klänningar med grekiska influenser och djurmönstrade kaftaner. Dessutom finns det skarpa kraglösa jackor och oumbärliga skjortor samt T-shirts som går i neutrala nyanser som sand, öken och gyllenbrunt. Accessoarerna är avgörande, som stora örhängen med stenar och halsband med kedjor.

Färgstark makeup anger tonen i vår

När det gäller makeup är nya färger ett enkelt sätt att skapa sig en helt ny look. Färgglada nagellack, skimrande läppglans och ögonskuggor i optimistiska toner sätter färg på H&M i vår. Nagellacken finns i tropiskt metalliskt blågrönt, intensivt klarlila och ljusgult. De skimrande läppglansen finns i aprikos och tuggummirosa medan ögonskuggorna går i mörklila, grönt, turkos och rosa. För att skapa balans krävs det ibland en mer diskret färg på nagellacket, som sandbeige, betonggrått och gammelrosa.

 Knot Violence: Ökad medvetenhet och bidrag till våldsbekämpning med en stark fredssymbol

I vår används en av våra starkaste fredssymboler – den knutna pistolen – på Divided-avdelningen för att stödja Non violence project foundation. Den knutna pistolen skapades ursprungligen av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd som en reaktion på John Lennons död, och har sedan dess blivit en internationell symbol för icke-våld. Den knutna pistolen är central i Knot Violence, en kollektion med T-shirts och accessoarer för både killar och tjejer. En stor del av kollektionen är tillverkad i ekologisk bomull, och genom slogans och grafiska tryck sprider den budskapet om icke-våld. Tio procent av försäljningspriset från Knot Violence-kollektionen kommer att skänkas till Non violence project foundation för att motverka våld.

Ann-Sofie Johanssons favoriter

H&M:s designchef Ann-Sofie Johansson har några klara favoriter inför våren. ”Jag älskar den här säsongens coola 70-talsstil för kvinnor”, säger hon, ”med romantiska klänningar och toppar, denim, långa kjolar och chica shorts.” Den lediga looken ger en skön vårkänsla och den fungerar fantastiskt med alla tillbehör. För männen gäller shorts, som är nyckelplagg i herrgarderoben för en klassisk såväl som trendig look. ”De kombineras med en ledig skjorta eller ett linne under en ärmlös jacka på fritiden och tillsammans med en vit skjorta samt en blazer fungerar de även på jobbet”, säger hon. ”De är dessutom väldigt fina på kvinnor. Jag gillar rymliga shorts och köper ofta mina på herravdelningen”, fortsätter Ann-Sofie. Accessoarer är precis lika viktiga för män som för kvinnor, till exempel vårens espadriller, solglasögon, weekendväskor och bälten.

 

För att se den digitala versionen av Fashion Media Update klicka här

För mer information kontakta H&M:s presstjänst:
Telefon: 08-796 53 00 
E-post: mediarelations@hm.com

För utlåning av plagg kontakta H&M:s showroom:
Telefon: 08-796 52 08
E-post: petra.buchinger@hm.com