Pressrelease

H&M-gruppen pausar tillfälligt all försäljning i Ryssland

H&M-gruppen är djupt oroad över den tragiska utvecklingen i Ukraina och sympatiserar med de som drabbas. Bolaget har beslutat att tillfälligt pausa all försäljning i Ryssland. Butikerna i Ukraina har redan stängts tillfälligt med hänsyn till kunders och medarbetares säkerhet.

Bolaget följer och utvärderar situationen löpande. Representanter för bolaget är i nära dialog med relevanta stakeholders.

H&M-gruppen värnar om samtliga medarbetare och sluter upp bakom alla runt om i världen som vädjar om fred. Kläder och andra förnödenheter doneras av bolaget. H&M Foundation har också donerat till Rädda Barnen och UNCHR.

Kontakt:
H&M Group Media Relations 08-796 53 00 groupmediarelations@hm.com

För mer information från H&M-gruppen samt pressbilder besök hmgroup.com/media

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som H & M Hennes & Mauritz AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 2 mars 2022 kl. 19.10 (CET). Detta pressmeddelande, liksom ytterligare information om H&M-gruppen, finns tillgänglig på hmgroup.com.

H & M Hennes & Mauritz AB (publ) grundades i Sverige 1947 och är noterat på Nasdaq Stockholm. H&M:s affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt. I koncernen ingår förutom H&M, varumärkena COS, Monki, Weekday, & Other Stories, H&M HOME, ARKET samt Afound. I dagsläget har H&M-gruppen 54 onlinemarknader och cirka 4 800 butiker på 75 marknader, inklusive franchisemarknader. 2021 uppgick nettoomsättningen till cirka SEK 199 miljarder. Ytterligare information finns på hmgroup.com.