News Article

Afound avvecklas

Digitala outleten Afound, som erbjuder rabatter på aktuella och tidigare kollektioner från mode- och livsstilsvarumärken, stängs ned.

H&M-gruppen ser ständigt över initiativ, projekt och varumärkesplaner, och anpassar prioriteringarna för att säkerställa finansiell stabilitet och uthållighet på lång sikt. När vi utvärderat Afounds nuvarande position, ser vi att det inte finns tillräckligt hög efterfrågan, delvis för att varumärken i högre utsträckning väljer att använda sina egna kanaler för rea, för att ytterligare stärka relationen med sina kunder. Detta har lett till det svåra men nödvändiga beslutet att avveckla Afound.

Afound stänger ned senare under hösten, pågående verksamhet fasas ut under kommande månader, och teamet stöttas till en fortsatt karriär inom eller utanför gruppen. Afound och teamet har brutit ny mark för H&M-gruppen, genom att förnya lågpris på ett sätt som kommit såväl kunder som varumärken till gagn sedan starten 2018 och de värdefulla insikter och lärdomar som genererats på resan kommer att tas till vara och byggas vidare på i framtiden.