Nyhetsartikel

Fashion Media Update – vårmodet på H&M 2012

H&M släpper en exklusiv Conscious kollektion i hållbara material

För modeälskare har röda mattan blivit lika spännande som catwalken, och kändisarnas aftonklänningar skapar numera egna trender. Som en del av H&M:s Conscious-initiativ har en exklusiv kollektion tagits fram med festplagg i mer hållbara material som ekologisk bomull, ekologisk hampa och återvunnen polyester. Kollektionen visar det hållbara modets potential med outfits i olika stilar som speglar variationen på röda mattan idag.

Kollektionen har redan setts på röda mattan. Amanda Seyfried bar den blå smokingjackan och shortsen på en Londonpremiär, Oscarsnominerade Viola Davis har setts i den rosa ärmlösa toppen och kjolen och Kristin Davis var klädd i den äppelgröna klänningen på ett Vanity Fair-event. En topp och en kjol inspirerade av den specialdesignade och skräddarsydda klänningen som Michelle Williams bar på BAFTA-galan i London ingår även i Exclusive Conscious-kollektionen.

Exclusive Conscious-kollektionen kommer att säljas i cirka 100 H&M-butiker världen över från den 12 april. Delar ur kollektionen kommer även att säljas online.

Exempel från kollektionen:                                             

DEN ULTIMATA GALAKLÄNNINGEN
Den glamourösa aftonklänningen av gräddvit ekologisk bomull och sidenbouclé med veckad och plisserad organzakjol släpps i en begränsad upplaga om 1 000 numrerade exemplar.

PLISSERAD MINIKLÄNNING
Grönt är den perfekta färgen för röda mattan idag, gärna på en plisserad miniklänning av ekologisk bomullsmix med bar rygg.

PÄRLBRODERAD MAXIKLÄNNING
Den hellånga aftonklänningen av citrongul återvunnen polyesterchiffong har en klassisk design som pryds av pärlbroderat liv.

KLÄNNING MED FOTOTRYCK
Ett kalejdoskop av färger pryder den fototryckta klänningen med matchande jacka av återvunnen polyestermix.

 

Hållbart vårmode med H&M Conscious

Conscious-kollektionerna visar hur viktigt hållbarhet är för H&M. Utöver den mer exklusiva kollektionen omfattas flera butikskoncept som Divided, dam, herr och barn. Allt är en del av det pågående Conscious-arbetet som syftar till att öka användningen av ekologisk bomull och andra mer hållbara material.

DAM

Bland damplaggen finns pastellfärgade och rutiga tunikor, toppar med smock och solklänningar av 100 % ekologisk bomull. Det finns även khakifärgade shorts med knytskärp i midjan av 100 % Tencel® och en skräddad och figursydd jacka av återvunnen polyester. I Divided-kollektionen finns blommiga toppar och t-shirts med tryck av 100 % återvunnen polyester samt ett par shorts av återvunnen bomull.

HERR

Preppytrenden är tydlig i männens vårgarderob med blekrosa, grå, blå och vita rundhalsade T-shirts och randiga linnen samt ett par skräddade shorts. För en mer uppklädd look finns skjortor i rutigt, blockfärgat och tryckt bladmönster. Byxor med veck på framsidan kommer i mer hållbar bomull och polyester samt bälten, solglasögon och bomullsespadrillos.

BARN

På barn syns preppystilen i form av randiga t-shirts och khakifärgade chinos samt somriga plagg som blommiga klänningar med smock och linnen med tryck.

För mer information om H&M Conscious, besök: www.hm.com/conscious

 

Ljuv nostalgi: Stråhattar, kattformade solglasögon och stora smycken

Skapa 50-talslooken med perfekta nostalgiska accessoarer som ett par gula platåpumps med öppen tå och en stråhatt med en rosett i samma gula nyans. Bland väskorna finns både kuvertmodeller och stråvarianter som ger den rätta semesterkänslan. Solglasögon är en annan viktig detalj i vårens nostalgiska look, gärna i 50-talsinspirerad kattform. För ett mer dekorerat intryck finns dekorativa smycken som långa stjärnfallsformade silverörhängen, överdimensionerade plastarmband, stora halsband i rosa guld och en gnistrande ring i form av ett leopardhuvud.

 

Vårens underklädestrender: Neon och romantik

I vår handlar underkläderna på H&M inte bara om att vara en del av en komplett outfit. Romantiska spets-bh:ar får en modern touche i knalliga neonfärger som rosa och gult eller med djurtryck och svarta spetskanter. Sömlösa och osynliga bh:ar formar och lyfter, medan Super Push-modellen maximerar. Den som föredrar mindre struktur med hög modegrad väljer istället mjuka bygellösa bh:ar av lätta material. Allteftersom sommar-OS närmar sig blir sportinfluenserna starkare med brottarryggsdetaljer och tekniska material för en atletisk stil.

 

H&M:s designchef väljer sina vårfavoriter

”Under våren är det spännande att prova något nytt”, säger H&M:s designchef Ann-Sofie Johansson. ”H&M:s vårmode är perfekt efter en lång vinter, med en ljus och optimistisk färgskala i vitt, vackra pasteller och klara färger”, fortsätter hon. ”Prova att bära uddaplagg i nya och oväntade färg- och mönsterkombinationer. Kanske ett äppelgrönt linne till en jordgubbsrosa lumberjacka med dragkedja, eller en T-shirtklänning med blomstertryck till en stickad cardigan med neongröna prickar. Eller varför inte mixa transparent med grovstickat, som den här fantastiska kabelstickade vårtoppen?” Enligt Ann-Sofie bjuder herrplaggen på lika stor valfrihet. ”I början av säsongen är det basblagg i preppystil som gäller för män. Perfekta klassiker som en randig skjorta med farfarskrage och ett par snygga marinblå chinos skapar grunden i säsongens basgarderob. Tillsammans med accessoarer som brogueskor och solglasögon med grå detaljer skapar de en enkel och funktionell vårlook!”