Nyhetsartikel

Fashion Media Update / January 2013

New fashion for spring

Guy Ritchie regisserar den nya kampanjen för David Beckham Bodywear at H&M

Filmregissören Guy Ritchie har regisserat en ny reklamfilm för David Beckham Bodywear at H&M, där David för första gången spelar actionhjälte. “David är en  självklar huvudrollsinnehavare”, säger Guy Ritchie. “För mig var det mer än en kampanj, det var som att regissera en kortfilm.” I den humoristiska kampanjen som har premiär den 6:e februari, rusar David genom Beverly Hills gator och trädgårdar klädd i bara kalsongerna. “Det var en fantastisk upplevelse att jobba med Guy”, säger David. “Jag hoppas att alla har lika kul när de ser filmen som jag hade när jag spelade in den”. Premiären sammanfaller med Alla hjärtans dag då det också lanseras nya färger till Bodywear-kollektionen, bland annat röda och blå detaljer och underkläder i dämpade färgtoner.

 

Georgia May Jagger tar plats i Rock’N’Roll Mansion

Modellen Georgia May Jagger visar kollektionen Rock’N’Roll Mansion för H&M nu i februari. Georgia, dotter till Mick Jagger och Jerry Hall, som innehåller bland annat en vit bikerjacka med nitar, batikmönstrade jeans, bouclékavajer och en rak klänning med bälte. ”Jag älskar klänningen”, säger Georgia. ”Den är så mångsidig och utstrålar verkligen rock’n’roll.” Kampanjen fotograferades i ett lyxigt rockpalats med Georgia omgiven av gitarrer, trumset och motorcyklar. “Jag tror att musiken influerar modet, och har gjort det under flera generationer”, säger Georgia. “Musik skapar en särskild känsla och folk klär sig för att anpassa sig efter den. Jag tror att allt hänger samman.” Georgias egen stil återspeglas i kollektionens mix. “Jag har inte en specifik stil”, säger hon. ”Jag har på mig det som får mig att känna mig bekväm. Det kan vara tajta jeans en dag och klänning och boots en annan.” Georgia som fyller 21 den här månaden är helt fokuserad på sin modekarriär. “Jag har otroligt kul just nu”, säger hon. “Jag är fortfarande så ung, så det är svårt för mig att föreställa mig vad jag kommer göra om tio år. Jag tycker verkligen om att fotografera så det vore kul att göra det mer i framtiden.”

 

Vårens nyckelplagg: Sportigt och bohemiskt samt, färgstarkt och mönstrat

En ny säsong är en av de mest spännande tidpunkterna i modekalendern och på H&M är det en sportig bohemisk stil som gäller för tjejer i vår, medan det för killar är fokus på färger och mönster. Här följer designernas egna val bland vårens nyckelplagg.

Dam

“Jag gillar verkligen den nya bohemiska stilen”, säger Ann-Sofie Johansson, designansvarig på H&M. “Den känns fräsch igen tack vare de sportiga formerna, de solblekta färgerna och de nya bohemchica detaljerna.”

–  QUILTAD BOMBERJACKA “Det perfekta plagget att starta säsongen med. Bomberjackan är en nyckeltrend och den sportiga formen mjukas upp av quiltningen och trycket.”

–  DRAPERAD KAVAJ: “Det här är ett av de plagg som jag längtar efter att få ta på mig. Jag vet att jag kan lita på att dess mjuka och skräddade siluett håller hela säsongen!”

–  FRANSAD KJOL: “Den här kjolen sprakar av färg och är kul med sina lager av fransar. Den kommer att se fantastisk ut tillsammans med mer minimalistiska plagg. Det blir som att få det bästa av två världar.”

–  RÖDA VIDA BYXOR: “Det är kul att något som är så modernt också kan kännas bohemiskt. Det beror på byxornas mjuka drapering som är ett av säsongens måsten.”

–  COWBOYSTÖVLETTER: “De här stövletterna ger den bohemiska looken en urban känsla. De ser fantastiska ut, särskilt matchade tillsammans med en fransad väska”.

Herr

“Det är otroligt spännande att män använder mer färg och mönster idag”, säger Andreas Löwenstam, designansvarig för herrkollektionerna på H&M, “och att de är mer självsäkra när det gäller sin egen personliga stil.”

–  KAVAJER: “Det händer så mycket med kavajerna den här säsongen, allt från färger och mönster till snitt och material. Det är fantastiskt att det här traditionella plagget får nytt liv.”

–  KORTA SHORTS: “Shorts ser bättre ut än någonsin tillsammans med något skräddat. Den kortare längden definierar säsongens sportiga design.”

–  BYXOR MED GRAFIKTRYCK: “Det nya självförtroendet inom herrmodet innebär att det finns så mycket mer att välja på, som exempelvis dessa fantastiska byxor med grafiktryck. Dessa kan bäras tillsammans med skjorta och kavaj eller t-shirt.”

–  UNIFORMSJACKA: “Uniformsjackor har kommit tillbaka stort inom modet. Detaljerna är viktiga, så som fickorna och axelklaffarna. Det är ett otroligt praktiskt plagg för lager på lager.”

–  BASEBALLKEPS: “ En accessoar kan verkligen lägga till en helt ny dimension. Att bära en baseballkeps tillsammans med kavaj ger en säker stil.”

 

Andreas Löwenstam tipsar om vårens looks för herrar

Det handlar helt och hållet om att få till en komplett stil just nu, menar Andreas Löwenstam, designansvarig för herrkollektionerna på H&M. Här väljer han ut sina favoriter, från vardagligt till välklätt.

 

–  SKARP SILUETT: “En marinblå kostym med en stilren vit skjorta och slips ger en perfekt nystart på året. Den ger en försmak av det vassa, välskräddade mode som kommer att dominera 2013 och den passar perfekt med en läderportfölj

–  SKOTSKRUTIGT: “En skotskrutig skjorta är ett kul sätt att få in färg. Den kan matchas med jeans och antingen en färgad sweatshirt eller en baseballtröja, och ett par vita sneakers.”

–  UNIFORMSJACKA: “Detta är en perfekt trend, eftersom den är så lättburen. Uniformsjackan kommer att bli en favorit, gärna tillsammans med en randig sjömanströja eller en gråmelerad sweatshirt.”

–  CITY SMART: “Den här rocken har ett snitt som ger en riktigt elegant stil och den ser så modern ut i den här blå nyansen. Den är fin att bära tillsammans med en mönsterstickad tröja, klassiska khakifärgade chinos och ett par snygga bruna snörskor.”

–  TRYCK: “Byxor med grafiska tryck är helt rätt just nu och fungerar till allt. Dessa kan kombineras med till exempel, baseballjacka, och en snygg t-shirt.”