Pressrelease

Exklusiva sommarplagg från Matthew Williamson på H&M

Matthew Williamsons designerkollektion för H&M gör sommaren 2009 ännu mer speciell. Utöver den begränsade kollektionen som lanserades i runt 200 H&M-butiker den 23 april, har den ansedde London-designern även skapat en sommarkollektion som kommer att finnas i runt 1600 H&M-butiker världen över från den 14 maj. Kollektionen kommer dessutom att finnas i butikerna under längre tid än någon tidigare designerkollektion. Förutom detta har Williamson för första gången under sin karriär designat en herrkollektion.

”Den här sommarkollektionen utstrålar verkligen semesterkänsla. Silhuetten mjukas upp med långa, böljande klänningar, toppar med smock och kaftaner i fjäderlätta material. Den påfågelinspirerade färgpaletten värms upp med accentfärger i rött och rosa. Herrkollektionen speglar en engelsman som har rest över hela världen och låtit sig inspireras av sina upplevelser, vilket reflekteras i hans personliga stil. Min tanke är att visa en glimt av Matthew Williamsons värld och erbjuda de perfekta nyckelplaggen för 2009 års sommargarderob”, säger Matthew Williamson.

”Kollektionen flödar av färg och glädje. Den är elegant, men på ett avslappnat sätt, och en smula bohemisk med etniska influenser. Vi är också mycket glada över att Matthew gör sin allra första herrkollektion tillsammans med oss – den kommer utan tvekan att erbjuda något alldeles extra. Det kommer att bli en fantastisk moderiktig sommar”, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M.

Det är den lediga silhuetten, de böljande materialen och de starka färgexplosionerna som visar att sommaren har kommit med Matthew Williamsons kollektion för H&M. De broderade påfågelfjädrarna som pryder ärmarna på en kaftan är precis i linje med vad vi ser i Williamsons catwalkkollektioner, de neonfärgade detaljerna står ut i stark kontrast mot det vita tyget. I papegojmönstrad topp och klänning med smock kan man ströva direkt från stadens gator ut till lantställets gassande sol. Önskas mer struktur passar en ärmlös jacka i chockrosa och fräsch denim i mintgrönt och lyxigt röda jeans.

Vill man klä upp sig men ändå känna sig avslappnad och sval passar en broderad klänning med brottarrygg, och när det blir riktigt varmt är kimonokaftanen med påfågeltryck och optiska mönster det perfekta strandplagget. I samma mönster finns också badklädesmodeller – både baddräkter och bikinis. Med accessoarer som solglasögon, krinklade scarves, badhanddukar och passhållare kommer hela sommaren att gå i modets tecken.

Herrkollektionen hämtar inspirationen från Williamsons egen garderob och blandar den prydlige unge gentlemannens stil med starka färger och lockande etniska influenser. ”Jag har velat åstadkomma ett stilmässigt motsatsförhållande, där den globala inspirationen smälter samman med den karaktäristiska engelska stilen”, säger Williamson. Kollektionens seersuckerkavaj kommer till sin fulla rätt när den kombineras med en mönstrad skjorta i kubansk stil, medan denimen kommer i starka blåa nyanser och klart rosa. Batiktröjor i lila och rosa samt en T-shirt i Williamsons typiska påfågelmönster. För stranden finns det bermudashorts eller badbyxa och den accessoar som är Williamsons personliga signum fulländar looken – en stor, krinklad scarf.

 

Prisexempel

Dam:
Kaftan 598 kr
Topp med smock 498 kr
Klänning med smock 698 kr
Ärmlös jacka 698 kr
Jeans 598 kr
Kimono 498 kr
Baddräkt 249 kr
Scarf 249 kr

Herr:
Seersuckerkavaj 998 kr
Mönstrad skjorta i kubansk stil 298 kr
Jeans 498 kr
Batiktröja 398 kr
Bermudashorts 298 kr
Badbyxa 198 kr

För mer information kontakta H&M:s presservice:
E-post: mediarelations@hm.com
Telefon: 08-796 53 00