Pressrelease

Ikoniska plagg och klara färger från Matthew Williamson för H&M

I vår bjuder Matthew Williamson in till sin exklusiva värld med en damkollektion som kombinerar hans favoritplagg från tidigare kollektioner med den klara färgskalan från hans senaste catwalk-looks. Från den 23 april kommer Williamsons garderob med eklektiska mönster och dekorationer att finnas i runt 200 H&M-butiker välden över. Den glamorösa jetset-resenären har inspirerat och kollektionen innehåller alla nyckelplagg för våren 2009 – allt från en jumpsuit till klänningar och toppar till välskurna skräddade plagg.

”Jag ville skapa en stark urban kollektion med mitt varumärkes typiska mönster och former. Det har varit fascinerande att söka igenom arkiven och välja ut de mest ikoniska plaggen, för att sedan omarbeta dem för H&M. Klara färger har alltid kännetecknat min stil. Jag fokuserade på det ikoniska påfågelmotivet, som har figurerat i mina egna kollektioner, när jag tog fram en färgpalett bestående av blåa nyanser, chartreusegrönt och smaragdgrönt. Kollektionen förmedlar en sensuell och exklusiv känsla”, säger Matthew Williamson.

 ”Jag tror att våra kunder kommer att älska den här kollektionen. Jag har alltid tyckt om Matthews sätt att blanda olika mönster på klänningar och hans sätt att arbeta med färg på de skräddade plaggen. Det är elegant, men de flesta av plaggen kan också användas på ett mer avslappnat sätt. Kombinationen av broderier, mönster, paljetter och färger gör vart och ett av plaggen mycket speciellt”, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M. 

Matthew Williamsons exklusiva kollektion för H&M präglas starkt av den livfullhet som har gjort den London-baserade designern berömd. Bland Williamsons egna favoriter finns den tvärskurna klänningen med grafiskt fjärilsmönster och dekorband som tillsammans med en kaschmircardigan med påfågelbroderier blir en uppdaterad version från Williamsons allra första modevisning 1997. Samtidigt är kollektionen ytterst aktuell med en klarblå smokingjacka som visar prov på det djärva sätt att arbeta med färgblock som präglade Williamsons senaste modevisning. “Den fungerar som en frisk fläkt till hela looken”, säger Williamson, ”oavsett om den kombineras med jeans, läderbyxor eller cigarettbyxor”. 

Här finns en metallicfärgad jacka och ballongkjol i jacquard som är vävd speciellt för H&M, och en spektakulär, ultrakort paljettklänning med färgkaskader som flyter ut. Williamsons uppskattade och karaktäristiska påfågelmönster pryder en mångsidig trikåklänning, och för kvällen återskapar Williamson ett av sina mest populära plagg; en pärlprydd volangklänning med ett färgsprakande fjärilsmönster.

Denna exklusiva vårkollektion är bara den första delen av Williamsons samarbete med H&M. Från 14 maj finns den perfekta sommargarderoben i 1600 H&M-butiker världen över. För första gången designar Williamson herrkläder med en komplett herrkollektion för H&M.

Prisexempel:

Klänning med grosgrainband 498 kr

Cardigan i kashmir 698 kr

Smokingjacka 998 kr

Jaquardjacka 998 kr

Jaquardkjol 598 kr

Byxa 698 kr

Shorts 398 kr

Jumpsuit 1998 kr

Klänning med påfågelmönster 698 kr

Paljettklänning 1998 kr

Klänning med volang 2998 kr

För mer information kontakta H&M:s presservice:
E-post: mediarelations@hm.com
Telefon: 08-796 53 00