Pressrelease

Möt våren i starka färger och klassiskt stickat från Sonia Rykiel pour H&M

Våren anländer tidigt med Sonia Rykiel pour H&M! Den 20 februari 2010 kommer en exklusiv kollektion med stickat till omkring 200 butiker världen över med starka färger och parisisk livsglädje. Efter Rykiels framgångsrika underklädeskollektion för H&M är den andra delen av samarbetet en ikonisk modekollektion med 100% stickat, den design som har gjort Sonia Rykiel till en av modevärldens stora ikoner. Kollektionen är full av Rykiels klassiska signaturplagg och det är första gången någonsin ett designersamarbete erbjuder ett antal plagg för flickor. I kollektionen ingår också en Sonia Rykiel pour H&M-väska som designats till förmån för UNICEF:s projekt ”All for Children”.

”Efter lanseringen av vår underklädeskollektion känns det fantastiskt att bli tillfrågad om att designa en andra kollektion för H&M. Den här gången ville jag dela med mig av Rykiels främsta signum; de stickade plaggen. Stickat är som en andra hud för kvinnor och Sonia Rykiel är och förblir drottningen av stickat, i Saint Germain des Prés och över hela världen. Det är fantastiskt att också få designa motivet till en väska och veta att tusentals kvinnor kommer att bära den till förmån för ett så gott ändamål som ’All for Children’”, säger Nathalie Rykiel, chef och konstnärlig ledare för Sonia Rykiel. 

”Vi har förälskat oss i den här stickade kollektionen. Precis som H&M:s tidigare gästdesigners har Rykiel valt att erbjuda våra kunder sin unika design. Sonia Rykiels signaturplagg är plagg som kvinnor verkligen vill ha och som en bonus finns utvalda modeller i barnstorlek. Rykiel-kvinnan har ingen ålder – hon är en oerhört stark, självsäker kvinna som lever sitt liv som hon vill”, säger Jörgen Andersson, H&M’s chef för Brand and New Business. 

Sonia Rykiels randiga tröjor är ett av det samtida modets mest ikoniska plagg och ett eftertraktat byte bland världens kvinnor. Från och med den 20 februari ger H&M sina kunder chansen att bli ägare till randiga stickade Rykiel-plagg såsom tröjor, klänningar, sjalar och till och med leggings för barn! Rykiel har återskapat ränderna i de mest fantastiska, starka färger man kan tänka sig – perfekta att pigga upp sig med när vintermörkret börjar ge vika. Kollektionen bjuder också på andra Rykiel-klassiker, till exempel rosetterna som pryder de randiga tröjorna eller de typiska Rykiel-budskapen på topparna. 

Några av kollektionens plagg visar upp den mer prydliga sidan av Saint Germain-stilen, såsom den dubbelknäppta blazern eller den söta korta kjolen, medan andra, som ett par strassprydda leggings, en varmrosa eller gul volangklänning och en perfekt jumpsuit med dragsnöre ger liv åt fantastiska modefantasier. Reklamkampanjen fångar också kollektionens lekfullhet: modellernas hår är krusat som Sonia Rykiels eget och accessoarer som varmrosa eller strassprydda armringar, broscher, armband och baskrar fulländar varje look. Kollektionen kompletteras med platåsandaler som i väntan på mildare väder kan bäras till randiga strumpor från Sonia Rykiel pour H&M. 

Kollektionens ultimata accessoar är UNICEF-väskan från Sonia Rykiel pour H&M, som speglar H&M:s, Rykiels och kundernas starka engagemang för barn i Indien. Väskan lanseras den 20 februari i samma butiker som den stickade kollektionen med syfte att samla in pengar till ”All for Children” – UNICEF:s och H&M:s gemensamma femårsprojekt för att förbättra livsvillkoren för barn i bomullsproducerande områden i Indien. Trettio procent av försäljningspriset från väskan kommer att gå till projektet. Läs mer på: www.hm.com/allforchildren

För mer information kontakta H&M:s presstjänst:
E-post: mediarelations@hm.com
Telefon: 08-796 53 00

Kollektionen Sonia Rykiel pour H&M kommer att säljas i följande H&M-butiker i Sverige:

Göteborg
Nordstan, Postgatan 24
Kungsgatan 55-57

Helsingborg
Väla centrum, Ödåkra

Malmö
Gustav Adolfs torg 2
P-A Hanssons väg 40

Stockholm
Hamngatan 22
Sergelgatan 1
Drottninggatan 58
Gallerian, Hamngatan 37
Kista Galleria
Täby centrum, Stortorget 126

Uppsala
Svartbäcksgatan 4

Örebro
Köpmangatan 12

Hela kollektionen (utom UNICEF-väskan) kommer även att säljas på
Shop Online.