Pressrelease

Sonia Rykiel värmer upp julen 2009 på H&M och inleder våren 2010 med en stickad färgkavalkad

H&M och Sonia Rykiel är stolta över att presentera Sonia Rykiel som H&M:s nya gästdesigner för vintern 2009 och våren 2010. Det franska modehuset som grundades av ”the Queen of Knits” representerar en distinkt, modern och kaxig Paris-anda. Det är första gången H&M gör ett designersamarbete med damunderkläder: exklusiva underklädesplagg och accessoarer som kommer till H&M:s butiker den 5 december 2009. Kollektionen lanseras på alla H&M:s marknader i cirka 1 500 butiker och släpps samtidigt i några av Sonia Rykiels främsta boutiquer världen över – vilket är ytterligare en premiär för H&M.

H&M och Sonia Rykiel som båda älskar att överraska har nöjet att presentera ännu ett samarbete för våren 2010. En andra kollektion som innehåller ikoniska stickade plagg och lekfulla accessoarer för kvinnor och flickor i åldern 1,5 till 8 år. Kollektionen lanseras i cirka 200 H&M-butiker på samtliga marknader den 20 februari 2010. 

”Ett kännetecken för Sonia Rykiel är att vända sig till alla kvinnor eftersom mode inte handlar om pengar, utan snarare om en känsla. Det här samarbetet speglar verkligen vårt sätt att tänka. Underklädeskollektionen Sonia Rykiel pour H&M är en fantastisk möjlighet att sprida Rykiels modefilosofi till ett stort antal kvinnor runt om i världen, och det är dessutom en underbar avslutning på året. Den stickade kollektionen är ett perfekt sätt att välkomna en ny och färgsprakande säsong”, säger Nathalie Rykiel, chef och konstnärlig ledare på Sonia Rykiel.

”Sonia Rykiel är en av modevärldens stora ikoner som har skapat en unik feminin, Paris-chic och modern stil i kombination med funktionella, bekväma och lättburna plagg. Hennes attityd och utstrålning väcker beundran bland kvinnor i alla åldrar över hela världen. Vi älskade den chica lekfullheten på visningen vid Sonia Rykiels 40-årsjubileum – och i samma anda handlar den här kollektionen om att frossa i fantastiska underkläder. Kollektionen bjuder på en modern, helt ny underklädeslook, och när vi började arbeta på den tillsammans med Rykiel kunde vi knappt sluta”, säger H&M:s kreativa rådgivare Margareta van den Bosch. ”Den ger verklig stjärnglans åt våra egna kollektioner.”

Sonia Rykiels unika historia tog sin början under en omvälvande tid i Frankrike, i maj våren 1968. Sedan Rykiel öppnade sin första butik på Rue de Grenelle mitt i dåtidens sociala turbulens, har hon kommit att stå för en mycket parisisk, distinkt Saint Germain-stil som kännetecknas av individualism, modernitet och en viss respektlöshet som designern kallar ”la démode” (”anti-mode”). Rykiels signum är övervägande svarta plagg, synliga sömmar, spets, strass, färgstarka ränder och naturligtvis de stickade tröjor som har kommit att bli synonyma med varumärket. Den rödhåriga designern är en nationell ikon som har tilldelats många utmärkelser. Hon är dessutom författare till nio böcker och har alltid haft en framträdande roll i det franska kultur- och samhällslivet. Sedan hennes dotter Nathalie Rykiel gick in i företaget 1975 har modehuset expanderat och omfattar nu varumärkena Sonia by Sonia Rykiel, Rykiel Woman, Rykiel Enfant samt skor och accessoarer. Sonia Rykiel är den enda franska koncernen i modebranschen som fortfarande är helt familjeägd och oberoende.

För mer information om Sonia Rykiel besök www.soniarykiel.com.

Kontaktpersoner H&M: 

Kristina Stenvinkel
Informationschef
Telefon: 08 796 39 08      
E-post: stenvinkel@hm.com

Jenni Tapper-Hoël
Presschef
Telefon: 08 796 89 73
E-post: jenni.tapper-hoel@hm.com

________________________________________________________________

H & M Hennes & Mauritz AB (H&M) grundades i Sverige 1947. Företagets affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris. H&M är noterat på NASDAQ OMX Nordic. H&M-koncernen har cirka 1 800 butiker på 34 marknader. H&M har cirka 73 000 anställda och omsättningen inklusive moms uppgick 2008 till MSEK 104,041. Ytterligare information finns på www.hm.com.