Pressrelease

VERSACE OCH H&M FIRAR SITT SAMARBETE MED MODEVISNING I NEW YORK

Igår kväll var Uma Thurman, Blake Lively, Chace Crawford, Jessica Alba, Jennifer Hudson och Selma Blair några av de gäster som tillsammans med Donatella Versace och H&M firade lanseringen av Versace for H&M i New York. Eventet ägde rum i en specialinredd byggnad vid Hudson River där Versaces kollektion för H&M visades på catwalken tillsammans med några ikoniska kreationer som skapats speciellt för den exklusiva visningen. Den ikoniska Versace-looken bars på catwalken av toppmodeller som Abbey Lee, Daphne G, Natasha Poly, Sean O’pry and Lindsay Wixson. Visningen följdes av en efterfest med exklusiva spelningar av Donatella Versaces speciellt inbjudna gäster Prince och Nicki Minaj. 

Lokalen var dekorerad i klassisk Versace-stil, och gästerna klev in i Versaces värld i samma ögonblick som de kom till röda mattan. Catwalken var klädd i guld, den perfekta inramningen för en förhandsvisning av Versace for H&M-kollektionen som börjar säljas i cirka 300 butiker världen runt och online den 17 november.

”Det var en perfekt kväll, så glamourös och speciell. Att fira lanseringen av den ikoniska Versace for H&M-kollektionen här i den ikoniska staden New York var en otrolig känsla. Nu kan jag knappt vänta tills kollektionen landar i butikerna och släpps i hela världen”, säger Donatella Versace.

”Donatella Versace har tagit med oss på H&M på en otrolig resa sedan hon började designa kollektionen åt oss tidigare i år. Modevisningen igår kväll blev en fantastisk höjdpunkt på resan. Hon har verkligen tagit fram kärnan hos Versace åt oss, och igår kväll var vi med om en magisk visning som vi aldrig kommer att glömma”, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare hos H&M.

På catwalken visades outfits från den ikoniska Versace for H&M-kollektionen som förenar olika stilar ur Versaces arkiv. Den hett efterlängtade kollektionen för H&M innehåller ikoniska damplagg i form av draperade metallklänningar, klänningar i silkescrepe med guldknappar, flerfärgade paneltryckta klänningar och den klassiska nitade Versace-läderjackan. På herrsidan finns välskurna kostymer, tröjor och skjortor med tryck, samt läderjackor och läderbyxor med nitar.

Den exklusiva visningen innehöll även unika kreationer som Versace designat särskilt för kvällen.

”Jag tycker att det är fantastiskt att Versace nu finns tillgängligt för alla. Kollektionen är cool, färgstark, ung och väldigt hipp. Jag ser fram emot visningen”, säger Uma Thurman.

”Jag är en stor beundrare av Versace eftersom snitten är väldigt kvinnliga och passar perfekt. Jag är dessutom ett stort fan av H&M. Att Versace nu finns på H&M är helt enkelt bäst”, säger Blake Lively.

”Versace är fantastiskt glamorös. Det är härligt att unga nu kan köpa kreationerna. Donatella är en helt otrolig kvinna”, säger Selma Blair.

Bildmaterial från modeeventet: www.hm.com/press

Filmmaterial från modeeventet: Material finns på www.hm.com/press senare idag.

Kollektionen Versace for H&M finns tillgänglig från och med den 17 november i följande butiker i Sverige:

H&M, Hamngatan 22, Stockholm
H&M, Sergelgatan 1, Stockholm
H&M, Drottninggatan 56, Stockholm
H&M, Gallerian, Kista
H&M, Täby centrum, Stortorget 126
H&M, Forum Nacka, Nacka
H&M, Svartbäcksgatan 4, Uppsala
H&M, Nordstan, Postgatan 24, Göteborg
H&M, Kungsgatan 55-57, Göteborg
H&M, BK-Huset, Malmö

För ytterligare information, kontakta

Camilla Emilsson Falk
Presschef
Telefon: 070 796 9615
E-post: Camilla.emilsson-falk@hm.com

Kristina Stenvinkel
Informationschef
Telefon: 070 796 54 40
E-post: stenvinkel@hm.com